Freedive in Dahab, Egypte

Freedive cursussen in Dahab
In ons koude kikkerlandje is het niet altijd even aantrekkelijk om het buitenwater in te stappen, zeker gedurende de winterperiode! De Rode Zee biedt de perfecte condities voor freediven: helder water met een zicht van gemiddeld 25 meter of meer, geen stromingen en alles makkelijk vanaf de kant te bereiken! En het prachtige koraal en onderwaterleven is al reden genoeg om eens richting Egypte te komen. Voor meer details over diverse cursussen en trainingsopties zie freedive cursus en freedive training.

● Blue Hole
De Blue Hole is een van de beroemdste duikplekken van de Rode Zee. Het is een groot gat in het rifplateau en heft een doorsnede van ongeveer 85 meter.
Met een diepte van 90+ meter is deze locatie populair bij diepe freedivers. In de Blue Hole bevindt zich “The Arch”, een kathedraalachtige doorgang die de rifwand met de open zee verbindt. De Arch start op 52m diepte, een lengte heeft van ongeveer 26m.
De binnenkant van de Blue Hole is bekleed met koraal, waar je veel verschillende vissoorten tegenkomt. Aan het achterzijde van de Blue Hole vind je op 6m diepte een prachtig “koraalzadel”, leidend naar open zee.

● Lighthouse
De Lighthouse is de meest centraal gelegen duikplaats van Dahab.
De site is erg beschut tegen wind en golven, waardoor hier prima condities zijn om te (leren) freediven, met dieptes tot op 40meter. De in- en uitgang is eenvoudig: vanaf de boulevard loop je zo het water in.
Hier loopt de zandbodem geleidelijk af. Je vindt hier veel doktervissen, maar ook onder andere steenvissen, koraalduivels, napoleonvissen en octopussen, en af en toe een schildpad. Op verschillende dieptes is ook waaierkoraal te vinden.

Over Dahab
Dahab is een klein dorp gelegen in het Sinai gedeelte van Egypte. Direct aan zee omgeven door prachtige bergen. Er heerst een relaxte sfeer en naast het freediven zijn er tal van andere activiteiten te ondernemen, zoals windsurfen, paardrijden, woestijn trips, Mount Sinai en uiteraard ook scubadiving. Tevens is Dahab de perfecte locatie voor uitstapjes naar Isreal en Jordanie.

Bereikbaarheid
Dahab ligt op 1 uur rijden van Sharm El Sheik International Airport. Transfer van luchthaven naar Dahab (en omgekeerd) kan via Total Freedive geregeld worden.

* Vanuit Amsterdam zijn er vluchten met Transavia en ArkeFly.
* Vanuit Brussel kan men goedkoop vliegen met Jetairfly.
* Vanuit Duitsland zijn er vluchten met Airberlin.

luchthaven transfer

32 euro per enkele reis
vanaf Sharm el Sheik


Visum
Een visum koop je ter plekke op de luchthaven in de aankomsthal bij een van de bank balies voor 25 USDollar (je kunt in euro betalen). Of je een visum nodig hebt hangt af van wat je gaat doen.
Het gratis “Sinai-only” visum volstaat wanneer je in Dahab en omgeving blijft voor maximaal 2 weken. Het 25 USDollar visum heb je nodig als je bijvoorbeeld van plan bent Ras Mohammed of andere delen van Egypte te bezoeken of langer dan 2 weken op vakantie bent.
Zorg ervoor dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf datum van aankomst in Egypt.

Accommodatie
Dahab biedt accommodatie van budget tot luxe, afhankelijk van ieders wensen. Voor advies, neem contact met ons op.

Klimaat
Dahab kan het gehele jaar bezocht worden en heeft een tropisch klimaat met het gehele jaar zon.
In de zomer zorgt de zeewind voor verkoeling. In deze maanden is het belangrijk extra veel water te drinken en jezelf te beschermen tegen de zon met een goede zonnebrandcreme.
In de winter is het weer zeer aangenaam, maar kan afkoelen in de avond, dus zorg dat je een warme trui meebrengt gedurende deze periode.
Watertemperaturen zijn het gehele jaar zeer aangenaamd, met een piek in de zomerperiode. Zie hieronder voor meer details!

average-water-temperature-egypt-dahab (54K)

average-temperature-egypt-dahab (64K)