Freediven is...

... zeer ontspannend en vredig
... onderdeel van de oceaan zijn
... totaal anders dan perslucht duiken
... een natuurlijke verslaving
... voor iedereen die van het water houdt!


Freedive Cursussen

Total Freedive biedt AIDA cursussen aan op alle niveau's, van 1 t/m 4 sterren en instucteursopleidingen. AIDA is grootste en meest erkende organisatie binnen het freediven. Voor meer info zie: www.aidainternational.org . All cursussen zijn inclusief certificering (bij afronding van de cursus).
Gedurende de cursussen leer je op een veilige, professionele en plezierige manier te freediven. We oefenen in verschillende disciplines: Static, Dynamic, Constant Weight en Free Immersion.

En tevens: * INTRO * TRAINING-COACHING * FOTOSESSIE * EERSTE HULP cursus

Iedereen kan freediven proberen, je hoeft geen atleet te zijn!
Dus: als je graag in het water bent en eens wat nieuws wilt uit proberen, kom mee freediven!INTRODuur: 1 dag

Nieuwsgierig naar freediving, maar weinig tijd? Je houdt van snorkelen maar zou wel eens wat langer of dieper willen zwemmen? Probeer een intro! Leer de basics om veilig en ontspannen te kunnen freediven. We beginnen op het droge met wat theorie en adem(vasthoud) oefeningen. Vervolgens oefenen we met het ademvasthouden en juiste ademtechnieken in het ondiepe water. Het tweede gedeelte van de dag in het open water oefenen we het klaren, de duckdive, lichaamshouding, vinnen en rescue. We duiken naar maximale diepte van 10 meter.

Vereisten:

* Toestemming van ouder/voogd voor minderjarigen.
* 100 meter non stop kunnen zwemmen

Prijs:

* 70 euroAIDA 2 sterrenDuur: 2,5 dagen

De AIDA 2 sterren cursus is de basis cursus voor beginners, die zich goed voelen -en vertrouwd zijn in het water. Alle nodige vaardigheden en kennis om op recreationeel niveau te kunnen freediven komen aan de orde. Tijdens de cursus leer je veilig te freediven, met of zonder boeilijn, en zullen we de diverse basisdisciplines beoefenen: Statisch, Dynamisch en Constant Gewicht freediving. Ademhaling(stechnieken), ontspannen, vinnen en veiligheidsprodedures staan centraal in de statische en dynamische sessies. In de open water sessies zullen we deze technieken wederom toepassen en combineren met de andere basis freedive vaardigheden, zoals het klaren, de eendenduik, verticaal zwemmen en lichaamspositie. Maximale diepte: 20 meter.

Vereisten


* 18 jaar of ouder (16 jr met toestemming ouder/voogd)
* Non stop 200 m kunnen zwemmen (zonder masker en vinnen) en 300 m met masker en vinnen

Prijs:
 

* 215 euro
Incl. certificering, lesmateriaal en uitrusting indien nodigAIDA 3 sterrenDuur: 3 dagen

De AIDA 3 sterren cursus bouwt door op de vaardigheden/technieken van de 2 sterren cursus, voor diegenen die graag verder willen met het freediven. Na afronding van deze cursus ben je in staat zelfstandig je freedive activiteiten te plannen met gelijkwaardige buddies. Je leert nieuwe vaardigheden en doet nieuwe/diepere kennis op over veiligheidsprodures en freedive technieken als vrije val, frenzel klaartechniek, trainingstafels, risico's van toe-en afnemende druk onderwater en hoe om te gaan met deze risico's. Tijdens de training van de diverse disciplines zullen we de nieuwe vaardigheden toepassen. Maximale diepte: 30 meter.

Vereisten:

* 18 jaar of ouder (16 jaar met toestemming ouder/voogd)
* de AIDA 2 sterren cursus of gelijkwaardig hebben afgerond

Prijs:
 

* 240 euro
Incl. certificering, lesmateriaal en uitrusting indien nodigAIDA 4 sterrenDuur: 4 dagen

De AIDA 4 sterren is een cursus voor gevorderden, die freediven als sport willen beoefenen. Je leert de technieken, kennis en veiligheidsprocedures die nodig zijn voor diep freediven. Zoals exhale duiken en mouth fill klaren. De nieuwe vaardigheden zullen binnen de verschillende disciplines worden beoefend; STA, DYN, CWT, FIM en Variable Weight. Focus ligt op CWT. Behalve de watervaardigheden, leer je ook over droogtraining: algemeen stretchen, long stretchen en (reverse) packing, cross training en dieet. Maximale diepte: 40 meter.

Vereisten:


* 18 jaar of ouder (16 met toestemming ouder/voogd)
* de AIDA 3 sterren cursus of gelijkwaardig hebben afgerond
* Eerst Hulp met CPR gecertificeerd, niet ouder dan 2 jaar.

Prijs:
 

* 330 euro
Incl. certificering en lesmateriaalAIDA Instructeurs Opleiding

Ben je klaar voor de volgende stap en wil je graag zelf les gaan geven? Of gewoonweg meer inzicht, kennis en kunde opdoen? Wat je beweegredenen ook zijn, met de instructeurscursus gaan wij verder de diepte in en ben je bij Total Freedive aan het goede adres! Zie Instructeurs Opleiding voor meer info.PADI Emergency First Response (EFR) cursusDuur: 1 dag

Tijdens deze cursus leer je eerste hulp toe te passen in allerlei situaties. Deze eerste hulp kan van levensbelang zijn bij duikongevallen maar ook thuis, op je werk of op straat. Naast reanimeren leer je onder andere verbanden aan te leggen en te spalken. Een nuttige cursus die voor iedereen aan te bevelen is. Deze cursus is tevens verplicht wanneer je AIDA 4 Star wilt volgen. Het EFR-brevet blijft 2 jaar geldig en moet dan vernieuwd worden.

Prijs:
 

* 100 euro
Incl. certificering en EFR boek.COACHING-TRAINING

Voor de reeds ervaren/ gecertificeerde freediver, die zich verder wil ontwikkelen. Met aanpak op maat.
Zie Freedive Training voor meer info.FOTOSESSIE

Voor foto's en/of video van je duik, een leuke herinnering aan je freedive ervaring. Vele mogelijkheden, afhankelijk van jouw wensen. Voor meer info zie Freedive Fotografie!