Freediving Instructeurs Cursus

AIDA Freedive Instructeurs Opleiding

De AIDA Freediving Instructor Course is er voor degenen die als professional aan de slag willen. Je wordt wegwijs gemaakt in het AIDA opleidingssysteem en krijgt alle tools, kennis en vaardigheden aangereikt om op een bekwame, kundige en professionele manier les te kunnen geven. Onderdelen van de cursus:

*Bekend raken met de AIDA standaards en materialen.
*Theoretische kennis verder uitbouwen en leren het perfecte voorbeeld te zijn in het water in het demonstreren van vaardigheden en op gebied van attitude.
*Je leert over groeps controle en organisatie, om zodoende veilig je freedive cursussen te kunnen geven.
*Middels rollenspellen en sceneria's zul je problemen en verbeterpunten bij je studenten leren herkennen, om hier op te kunnen anticiperen en om de studenten op goede manier te kunnen begeleiden bij het verbeteren van deze punten.
*Kennis verkrijgen over andere aspecten, indirect gerelateerd aan het lesgeven, zoals wettelijke aansprakelijkheid, risico management, marketing en bedrijfsmatige inzichten.
*Er wordt van je verwacht een voorbeeld te zijn op het gebied van bewustzijn van en behoud van het onderwaterecosysteem gedurende alle freedive activiteiten.

Gedurende de cursus word je geevalueerd o.b.v. prestatie vereisten. Voorafgaand aan deelname aan de instructeursopleiding wordt verwacht dat je kennis en je freedive vaardigheden etc. aan het vereiste minimum voldoen. Het is je eigen verantwoordelijkheid voldoende getraind te zijn. Voor de prestatie vereisten en evaluatie criteria klik hier.

Voorvereisten: AIDA 4 ster gecertificeerd of gelijkwaardig en Eerste Hulp/CPR gecertificeerd binnen de laatste 2 jaar.


Aankomende Instructeurs Cursus

- Op verzoek €900

Met nederlandstalige AIDA Instructor Trainer: Wendy Timmermans.
Prijs is inclusief materialen en AIDA Certificeringskosten.
Van candidaten wordt verwacht dat zij hun eigen uitrusting hebben. Voor lood wordt gezorgd.
Tijdens de cursus dient men stereo vinnen te gebruiken, monovin is niet toegestaan.

AIDA Instructeurs Crossover

- Op verzoek

De AIDA Instructeurs Crossover is er voor instructeurs van andere organisaties, die willen overstappen naar AIDA. De Crossover is een gecomprimeerde versie van de volledige AIDA instructeurscursus, bestaande uit meerdere academische, zwembad en open water sessies en examens. Je wordt wegwijs gemaakt in het AIDA educatie-systeem en geevalueerd o.b.v. de AIDA criteria. Voor de prestatie vereisten en evaluatie criteria klik hier.

Vereisten: reanimatie en eerst hulp certificering (niet ouder dan 2 jaar), gecertificeerd als freedive instructeur bij een andere organisatie (kijk dit na in de AIDA tabel) . Verder zal er een evaluatie voor start van de cursus plaatsvinden.

Duur: 4 dagen, maximum 5 dagen voor onderstaande prijs.
Indien er extra dagen nodig zijn, zijn de kosten 85 euro per extra dag.
Met nederlandstalige AIDA Instructor Trainer: Wendy Timmermans.
Prijs: €495 (inclusief materialen en de €50 voor de certifering)Optional Specialities

Monovin Specialiteit€75* (incl. AIDA fee)
No Fins Specialiteit €75 per dag*
EFR Instructeurs Cursus€110 incl. AIDA certificering*

*dit zijn de kortingsprijzen wanneer in combinatie met Instructeurs Cursus wordt geboekt

Monovin Specialiteit
Deze specialiteit is een introductie tot monovin zwemmen. De basisvaardigheden, technieken en kennis om efficient te kunnen monovinnen, worden tijdens deze cursus behandeld. Theorie: monovin geschiedenis, overzicht verschillende type monovinnen, zwem techniek en toepassing hiervan op freediving. Na de theorie vervolgen we met een stretchsessie, specifiek gericht op monovinzwemmen. En 2 duiksessies: sessie 1 met focus op zwemtechniek aan oppervlakte en dynamisch en sessie 2 gericht op CWT.

No Fin Cursus
Tijdens deze 1 of 2 daagse cursus gaan we met de discipline 'zonder vinnen' aan de slag. Tijdens de theorie gaan we gedetaileerd op de technique in en bespreken we de belangrijke aspecten van een DNF en CNF duik. Tijdens eventuele 2e dag bespreken we de voorbereiding rondom een max. poging en herstel na de duik, en hoe en wat voor een lange termijn trainingsplan. Naast theorie doen we 2 duiksessies per dag: 1 met focus op zwem techniek en DNF en 1 sessie gericht op CNF. Video zal worden gebruikt om te techniek te filmen en te corrigeren.

AIDA Competitie Safety Freediver
Tijdens deze 1 daagse cursus word je bekend gemaakt met de veiligheidsprocedures en regels binnen een AIDA competities. Je ontwikkelt de benodigde kennis en vaardigheden om als Safety Freediver te kunnen functioneren tijdens AIDA competities. Naast theorie bestaat de cursus uit 1 open water sessie en 1 zwembadsessie.
N.B.: Total Freedive organiseert met regelmaat competities in Dahab, Egypt. Klik hier voor meer info. Neem contact met ons op als je ervaring wilt opdoen tijdens een echte competitie!